Ervaringen

Pieter uit Rijswijk: "Eind 2018 hebben wij een mooie wolvin (vrouwelijke wolf) bij Jarl gekocht. Ze is echt schitterend geworden en de kamer waar ze hangt is sinds haar komst compleet anders. Ook al ons vrienden en gasten zijn diep onder de indruk van het bijzondere resultaat. Dit is echt niet zo maar een kunstobject! De samenwerking met Jarl was trouwens net zo’n feest als het eindresultaat. Hij luistert heel goed naar wat je wilt, zonder zichzelf te verliezen, en werkt heel zorgvuldig om te bereiken wat je samen hebt afgesproken. Zijn gevoel en emotie legt hij feilloos in de creatie. Als mijn vrouw me niet tegen hield, zouden we meer beesten in ons huis hebben inmiddels. Ik kan het iedereen aanraden om zo iets moois bij deze bijzondere kunstenaar te bestellen".

Mariska uit Alkmaar: "Als Jarl bij je thuis komt, ontmoet je een kunstenaar, verhalenverteller en vriend in één. Zijn werk varieert van ingetogen tot expressief, net als Jarl zelf ;-) Voor mij heeft Jarl een spiesbok gemaakt, het dier waarop ik verliefd werd na een reis door Namibië. Net zo imposant als ik hem daar aantrof, prijkt hij nu aan de muur in onze woning. Prachtig hoe Jarl zijn objecten persoonlijk weet te maken. Door het materiaalgebruik, de kleuren, de bijgeleverde tekst enzovoort weet hij verbinding te creëren tussen hemzelf, het dier en zijn ontvanger. Dat maakt het dier uniek, speciaal en met een verhaal".

Mariëlle uit Aerdenhout: "Na twee jaar geleden voor het eerst Jarls’ werk te hebben gezien, liet het me niet los. Ik vond zijn werken zo krachtig en origineel! Na onze verhuizing en verbouwing besloot ik dan ook contact op te nemen om te zien of we wellicht iets passends voor onze woonkamer konden vinden of laten maken. Onze eerste voorkeur was eigenlijk een hert met gewei voor boven de haard maar toen Jarl met als voorbeeld een bighorn sheep kwam, waren we meteen verkocht. Wat een statement! Het geeft zoveel power aan onze woonkamer en we zijn er echt heel blij mee. Ook het contact met Jarl was heel plezierig en positief. Hij werkt echt met passie aan zijn dieren, stemt zijn werk af op de klant en de omgeving. Dank Jarl voor je prachtige bighorn sheep!"

Carla en Frans uit Alkmaar: De voor ons op maat gemaakt olifant (met geluksvogeltje op de slagtand) is prachtig geworden. Het kunstwerk van Jarl straalt kracht uit en geeft ons interieur een stoere oppepper. De olifant is een echte eyecatcher zonder dat hij teveel de aandacht vraagt. Wij zijn er heel blij mee!

Armand en Charlotte uit Akersloot: Drie jaar geleden zagen wij bij goede vrienden van ons prachtige creaties van diverse dieren. Wij vroegen ons af wie zulke mooie handgemaakte creaties kon fabriceren en kwamen tot onze verbazing uit bij een goede atleet van onze club. Naast atleet bleek Jarl ook kunstenaar te zijn. Met onze Afrika-ervaringen nog vers in het geheugen hebben wij Jarl gevraagd een Zebra voor ons te creëren. En dat is gelukt hoor! Inmiddels hangt onze prachtige Zebra van de hand van Jarl al weer ruim anderhalf jaar in onze woonkamer. Het is een echte blikvanger en menig vriend en kennis kijkt er met bewondering naar. Het was plezierig om samen met Jarl onze ideeën af te stemmen. Wij zijn Jarl dankbaar en zijn uiteraard supertrots op onze Zebra. Dank Jarl voor de super Zebra!

Marco en Edy uit Assendelft: "Jarl zijn werk hebben wij leren kennen in 'Het huis van Middenmeer', waar een aantal van zijn kunstwerken zijn te vinden. Ze trokken onze aandacht omdat wij op een bepaalde plek in huis iets wilde dat ‘anders’ was. Anders dan een schilderij of sculptuur zeg maar. Daar was het werk van Jarl het aangewezen object voor. Omdat die bepaalde stijl die ons nu juist zo aantrekt in al zijn werken terugkomt, hadden we er alle vertrouwen in om in opdracht een kunstwerk van een ram te laten maken. Een ram omdat de plek met forse balken om een stoer werk vraagt en omdat de ram het sterrenbeeld van één van ons is. Hoewel onze verwachtingen hoog waren wist hij ons toch te verrassen met het werk. De uitstraling, het formaat en de kleuren, Jarl had duidelijk precies begrepen wat wij bedoelden. Wij zijn er dan ook zeer blij mee en één ding is zeker, die ram gaat daar nooit meer weg!"

Christel uit Uitgeest: Als hardloopmaatje van mijn partner Harald leerde ik Jarl kennen en ook zijn geweldige dieren. Na het overlijden van Harald wilde ik graag een herinnering hebben aan hem. Ik heb Jarl gevraagd iets voor mij te maken. We hadden fijne gesprekken en gezamenlijk kwamen we tot het idee om een 'hardloophert' te maken. Jarl vond, in het favoriete hardloopbos bij Heemskerk, een prachtige tak die hij als gewei heeft gebruikt. De hoeven zijn bewerkt met zand van het strand waar Harald met Jarl en zijn hardloopmaten zoveel gelopen heeft. Ook zijn belangrijkste hardloopnummers en kleding (schoenen) heeft Jarl gebruikt om zo echt het karakter van Harald terug te laten komen in het 'hardloophert'. Nu heb ik een heel persoonlijke herinnering aan Harald waar ik Jarl nog altijd heel dankbaar voor ben.

Ed en Anka uit Hoorn: Groot was onze verrassing toen wij – zeer grote Afrikaliefhebbers – alweer jaren geleden voor een verjaardag een prachtige grote leeuwenkop cadeau kregen. De maker was Jarl en mijn schoonouders hadden het kunstwerk op een expositie opgepikt. De leeuw is nog steeds prominent aanwezig in onze -hoe kan het ook anders – Afrika kamer thuis in Nederland. Het was het begin van een mooie samenwerking en vooral ook directe relatie met Jarl. Na de leeuw volgde de olifant maar we wilde ook graag voor ons hotel in Johannesburg een kunstwerk. Er werd door Jarl een prachtige gekko gemaakt, in overleg helemaal in kleuren die mooi paste in het interieur. En zo kwam een van de kunstwerken thuis in Afrika! Dank Jarl en veel geluk en met het maken van nog meer inspirerende dieren!

© Copyright Jarl Made - 2015-2023 | Webdesign Frouin Designs